preskoči na sadržaj
Vijesti

INA Kuhanje - Pohani kruh ili „kruh u jaje“!

Današnji recept vrlo je jednostavan i jako primjenjiv u svakodnevnom životu. Uvijek u hladnjaku imamo jaja i mlijeka, a često nam ostane kruha od jučer. Hranu ne bismo trebali bacati, pogotovo kruh koji uvijek možemo iskoristiti ako ga iskombiniramo s nekim drugim namirnicama. Najbrža verzija je „ispohati“ kruh.

Za pola kilograma starog kruha potrebno je četiri jaja razmutiti sa malo soli. Dodamo decilitar mlijeka i u dobivenu smjesu umočimo šnitu kruha s obje strane brzo, da se kruh ne razmoči. Na tavi jako zagrijemo ulje za pečenje i stavimo kruh peći prvo s jedne, a onda i s druge strane. Kad kruh porumeni, izvadimo ga iz tave na pripremljen tanjur na koji smo stavili nekoliko ubrusa da upiju masnoću. Pričekamo da se kruh malo ohladi.

Možete šnite kruha dodatno posoliti.

Pohani kruh poslužite sam ili s nekim slanim dodacima kao što su sir, ajvar, vrhnje…

Dobar tek!

 




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2023.

English

Oglasna ploča

Udžbenici

Projekti


Korisni linkovi

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji





preskoči na navigaciju